Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Manual Therapy : Manips & more (Lower Body) – Katrien Bartholomeeusen

14 december, 2018 - 9:00u - 17:00u

Manual Therapy : Manips & more (Lower Body)

Docent : Katrien Bartholomeeusen

Inhoud : 

Deze opleiding is een uitgelezen kans voor de manueel therapeut die zijn vaardigheden wil opfrissen en/of verfijnen. Zet je schrap voor 1, 2 of 3 dagen boordevol hands-on skills en klinisch redeneren. Je krijgt manipulatietechnieken van diverse stromingen geserveerd, verder bouwend op je eigen vaardigheden en op maat van je patiënt.
De opleiding ‘Manips & more’ biedt onder andere antwoorden op volgende vragen waarmee manueel therapeuten vaak mee geconfronteerd worden:
– “Ik weet dat de beperking op de TLO bij deze patiënt moet gemanipuleerd worden, maar ik geraak er niet door en mag hem lumbaal niet belasten…”
– “Hoe kan ik nu het best een patiënt met cervicogene hoofdpijn zijn ‘C2’ veilig en efficiënt manipuleren…”
– “Hoe pak ik de SIG blokkade bij een Bechterew-patiënt aan?”
– “Hoe kan ik het best cervicaal en lumbaal vergrendelen”

Docente Katrien Bartholomeeusen neemt jullie graag mee vanuit haar passie voor het vak om de patiënt in optimaal comfort zonder agressieve technieken te manipuleren. Met resultaat! Zij is de geknipte persoon om u te begeleiden in het aanleren van de beste technieken in de wereld van de manuele therapie, technieken die ‘werken’. Tijdens de opleiding wordt er uitgegaan van het principe wat ‘die’ patiënt op ‘dat’ moment nodig heeft. Casuïstiek, herhaling, verfijning en vooral vernieuwing van eerder opgedane kennis, dat is waar Katrien jullie graag in wil begeleiden.

De opleidingsdag ‘lower body’ is de eerste in een reeks van 2 opleidingsdagen. Daarnaast er ook een opleidingsdag ‘upper body’. Voor elke opleidingsdag kan apart ingeschreven worden. Om zo goed mogelijk jouw concrete vragen als ervaren manueel therapeut in deze opleiding te integreren, geven we elke deelnemer de kans om een ‘wishlist’ door te sturen, met daarop maximaal drie technieken of indicaties die je graag aan bod zou willen zien komen.

De opleidingsdag ‘Manips & more : upper body’ gaat door op 7 december

 

Datum : vrijdag 14 december ’18, van 9-17u

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten met een bijkomende opleiding manuele therapie

Prijs : 250€, 40% korting indien betaling met KMO-Portefeuille

Inbegrepen : Syllabus, lunchbuffet en koffiepauzes.

Accreditatie : aangevraagd via Pro-Q Kine

Katrien Bartholomeeusen is Manueel Therapeut en Sportkinesitherapeut, gevormd via diverse internationale opleidingen. Katrien heeft bovendien ervaring als docente aan de KU Leuven, UGent, SOMT (NL) en is praktijkeigenaar van Beweegpunt te Lier. Gedreven door haar passie voor het vak en de patiënt en met 20 jaar ervaring in de handen luidt haar motto : “Met goede skills en klinisch redeneren durven kiezen voor wat je samen met de patiënt wil bereiken.”

Gegevens

 • 14 december, 2018
 • 9:00u - 17:00u
 • 250€

Locatie

Tickets

5 beschikbaar
Manips Lower - 14dec18250,00
 • Manual Therapy : Manips & more (Lower Body) - Katrien Bartholomeeusen

  14 december 2018 - 09:00u - 17:00u

  Antwerpen – TPC

  Deze opleiding is een uitgelezen kans voor de manueel therapeut die zijn vaardigheden wil opfrissen en/of verfijnen. Zet je schrap voor 1, 2 of 3 dagen boordevol hands-on skills en klinisch redeneren.

 • Dry Needling - Top 30 muscles - Johnson McEvoy & Florian Wick

  13 december 2018 - 15 december 2018

  Leuven – Novotel

  This 3-day indroductory course covers the foundations of dry needling, the myofascial pain syndrome, trigger points and the clinical highlights of dry needling. The course is a hands on course. Partic

 • 'Musculoskeletal Ultrasound' - Marc Schmitz (module 3)

  14 december 2018 - 15 december 2018

  Gent – Europahotel

  Met echografie (Musculo Skeletal Ultrasound) kunnen real-time opnamen gemaakt worden van het bewegingsapparaat. Echografie biedt tegen lage kosten een non-invasieve methode om diagnostische informatie