Laden Evenementen

« Alle Evenementen

InClinic Wielrennen

20 oktober, 2018 - 9:00u - 17:00u

volzet
Cursus afgelopen

Docenten : Manu Wemel, Vincent Callewaert, Dr. Stefaan Marcelis, Dr. Dirk Petré

Beschrijving : 

Tijdens de InClinic Wielrennen wordt ingezoomd op de traumata en blessures waarmee atleten uit deze sporttak vaak geconfronteerd worden. De docenten zijn ervaringsdeskundigen in hun domein en benaderen het ontstaan, het klinisch onderzoek, de behandeling en revalidatie van de letsels vanuit een sportspecifieke invalshoek. Door middel van het praktijkgerichte accent van deze opleiding, worden er handvaten aangereikt om tot optimale behandelstrategieën te komen in de behandeling van deze sportblessures in de dagelijkse praktijk.

Leerdoelen :

– Posttraumatische schouderletsels bij wielrenners
– Biomechanische problemen bij wielrenners thv de knie
– Chirurgie en Medische beeldvorming
Er wordt gestart met het schetsen van een theoretisch kader, waarna in het meer praktische deel van de opleiding onderwerpen aan bod komen zoals behandelplan, manuele technieken, taping, oefentherapie, opbouw & progressies, guidelines rond sporthervatting, preventie, clinical reasoning….

Datum : zaterdag 20 oktober ’18, van 9u-17u

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, manueel therapeuten, osteopaten en artsen. Aantal deelnemers is beperkt!

Prijs : 250€, 40% korting indien betaling met KMO-Portefeuille

Inbegrepen : Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Accreditatie :  Pro-Q Kine 15 punten –  UBC-BVC accreditation 6.5 CPD points

vincentenmanu

Vincent Callewaert en Manu Wemel zijn beiden Licentiaat in de Sportkinesitherapie en Manueel Therapeut. Samen leiden ze het Centrum voor Sport- en Fysische Revalidatie Callewaert-Wemel in Waregem waar ze elke dag samen met hun team (top)sporters begeleiden in hun revalidatie, om blessures of terugval te voorkomen en om hun prestaties te verbeteren. Door hun medische achtergrond en door dagdagelijks met sporters uit verschillende sporttakken bezig te zijn, hebben ze hun eigen visie kunnen ontwikkelen waarbij zij atleten door middel van de juiste trainingsprikkels op een hoger niveau kunnen brengen.
Dr. Stefaan Marcelis (Sint Andriesziekenhuis Tielt) is reeds 25 jaar actief bezig als radioloog en  specialiseerde zich in botradiologie en musculoskeletale echografie. Hij geeft internationaal lezingen en opleidingen over musculoskeletale echografie dr marcelis kleinen publiceerde over dit onderwerp een 50-tal wetenschappelijke artikels en een boek. Door zijn ervaring en kennis én de toegankelijkheid van de echografie als onderzoeksmethode is hij een onmisbare schakel in het snel diagnosticeren van musculoskeletale letsels bij sporters.
Dr. Dirk Petré studeerde af als orthopedisch chirurg in Antwerpen in 1998. Nadien bekwaamde hij zich nog verder in de behandeling van schouder-, elleboog- en knieletsels bij sporters in het Monica Ziekenhuis in Antwerpen, de Sports Surgery Clinic in Dublin, het Cape Shoulder Institute in Kaapstad en het Chelsea and Westminster Hospital in London. Vandaag oefent hij een praktijk uit in de Sint-Jozefskliniek in Izegem waar hij zich toelegt op de behandeling van schouder-, elleboog- en knieletsels bij sporters. Hij is lid van verschillende internationale verenigingen ( oa.European Society of Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy, International Society of Arthroscopy, petreKnee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine, European Society for Surgery of the Shoulder and the Elbow) en is auteur van een aantal internationale publicaties. Hij is een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland en is zelf een fervent sporter in zijn vrije tijd.

Gegevens

 • 20 oktober, 2018
 • 9:00u - 17:00u
 • 250€

Locatie

 • Manual Therapy : Manips & more (Lower Body) - Katrien Bartholomeeusen

  14 december 2018 - 09:00u - 17:00u

  Antwerpen – TPC

  Deze opleiding is een uitgelezen kans voor de manueel therapeut die zijn vaardigheden wil opfrissen en/of verfijnen. Zet je schrap voor 1, 2 of 3 dagen boordevol hands-on skills en klinisch redeneren.

 • Dry Needling - Top 30 muscles - Johnson McEvoy & Florian Wick

  13 december 2018 - 15 december 2018

  Leuven – Novotel

  This 3-day indroductory course covers the foundations of dry needling, the myofascial pain syndrome, trigger points and the clinical highlights of dry needling. The course is a hands on course. Partic

 • 'Musculoskeletal Ultrasound' - Marc Schmitz (module 3)

  14 december 2018 - 15 december 2018

  Gent – Europahotel

  Met echografie (Musculo Skeletal Ultrasound) kunnen real-time opnamen gemaakt worden van het bewegingsapparaat. Echografie biedt tegen lage kosten een non-invasieve methode om diagnostische informatie