Laden Evenementen

« Alle Evenementen

CAMPUS+ : Shoulder-hip (mal)adaptations in sports – Manu Wemel

27 november, 2018 - 19:00u - 22:00u

Shoulder-hip (mal)adaptations in sports – an empirical and practical view

Docent : Manu Wemel

Inhoud : 

De laatste jaren zijn er een aantal diagnoses die meer en meer gesteld worden, zeker bij sporters. Voorbeelden hiervan zijn ‘Nervus Suprascapularis Entrapment’ en ‘Femoro-Acetabular Impingment’.
Zijn deze pathologieën een mode-fenomeen, oude wijn in nieuwe zakken of kan men echt spreken van “nieuwe diagnoses”? Zijn dit aangeboren problemen of zijn ze een gevolg van het sporten zelf? Hoe behandelen we deze pathologieën nu best en wat is de prognose voor een sporter op niveau?
In deze sessie wordt op deze en andere vragen, met logisch verstand, klinisch redeneren, empirie, praktische kennis en toch ook oog voor de wetenschap, getracht een antwoord te geven.

Leerdoelen :

– Optimalisatie van het klinisch onderzoek ifv deze ‘nieuwe diagnoses’
– Differentieel diagnostiek ten opzichte van gekende pathologiën
– Laatste ontwikkelingen op gebied van pathogenese, diagnostiek en behandeling nervus suprascapularis entrapment en femoro-acetabular impingement.
– Inzicht verwerven adjuvante therapie
– Opbouw van een behandelplan gebaseerd op basis van vorige aspecten
– Praktisch inoefenen van behandeltechnieken en oefentherapie

Datum : dinsdag 27 november 2018 – 19-22u

Doelgroep van de cursus : masterstudenten kinesitherapie, pas afgestudeerden kinesitherapie (minder dan 1 jaar werkervaring)

Prijs : 30€

Inbegrepen : Syllabus, frisdrank

Manu Wemel is Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie en staat mee aan de leiding van het sportrevalidatiecentrum Callewaert-Wemel in Waregem. Hij komt dagdagelijks in contact met sport en topsport en kent als geen ander deze specifieke pathologieën. Hij kan door zijn praktische ervaring een duidelijk beeld scheppen van deze vrij recente ontwikkelingen binnen de sportkinesitherapie en praktische tools, tips en tricks meegeven voor de praktijk.

 

 

Gegevens

 • 27 november, 2018
 • 19:00u - 22:00u
 • 30€

Locatie

 • Manual Therapy : Manips & more (Lower Body) - Katrien Bartholomeeusen

  14 december 2018 - 09:00u - 17:00u

  Antwerpen – TPC

  Deze opleiding is een uitgelezen kans voor de manueel therapeut die zijn vaardigheden wil opfrissen en/of verfijnen. Zet je schrap voor 1, 2 of 3 dagen boordevol hands-on skills en klinisch redeneren.

 • Dry Needling - Top 30 muscles - Johnson McEvoy & Florian Wick

  13 december 2018 - 15 december 2018

  Leuven – Novotel

  This 3-day indroductory course covers the foundations of dry needling, the myofascial pain syndrome, trigger points and the clinical highlights of dry needling. The course is a hands on course. Partic

 • 'Musculoskeletal Ultrasound' - Marc Schmitz (module 3)

  14 december 2018 - 15 december 2018

  Gent – Europahotel

  Met echografie (Musculo Skeletal Ultrasound) kunnen real-time opnamen gemaakt worden van het bewegingsapparaat. Echografie biedt tegen lage kosten een non-invasieve methode om diagnostische informatie